Vin 2.0 + Vinformation

Alle elsker vin, men vin er også en videnskab, det kan være svært at gå i gang med. Heldigvis bidrager ny teknologi til at gøre det lettere, at samle viden om emnet.

Vinentusiaster kan nu mødes på det sociale netværksforum Twitter. Tredje torsdag i hver måned afholder den amerikanske vinforhandler Bin Ends diskussioner om vin på selskabets twitterside. Andre twitterbrugere kan så deltage i diskussion om de udvalgte vine, der prøvesmages den pågældende torsdag. Bin Ends annoncer nogle uger før vinsmagningen finder sted, hvilke vine der står på programmet ved næste vinsmagning. Så kan kunderne bestille vinene, så de kan nå at modtage dem, inden den store vinsmagningsdag oprinder.
Konceptet er glimrende. Bin Ends fremmer salget gennem sine twitteraktiviteter, de demonstrerer, at vinsmagening ikke kun er for aldrende herrer, men også for den unge web 2.0-generation, de får mulighed for at promovere mindre kendte vine og forbrugerne kan nyde et par timers selskab med de vineksperter Bin Ends hyrer til at deltage i diskussionerne.

WineZap bruger også teknologi til at løse et andet problem, mange personer møder. Vi kender det alle sammen: vi sidder på et restaurant, og får en god vin. Men hvor er det lige den forhandles, og hvad koster den? For registrerede WineZap-brugere er svaret ikke længere væk end en sms. Man sender en sms til WineZap med navnet på vinen og årgangen. Så modtager man kort tid efter en sms med de laveste-, gennemsnits- og de højeste priserne på vinen. Sender man også sit postnummer i sms’en, modtager man også oplysninger om de nærmeste butikker, der forhandler vinen og priserne på den hos de forskellige forhandlere.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s