Go Green – for børn og voksne

At det er alvor med den globale opvarmning, er vist efterhånden gået op for selv de mest trodsige skeptikere. En ting er at erkende et problem, noget andet er at gøre noget ved det. Going Green er ikke altid nemt, men heldigvis er der en del hjælp rundt omkring. Det er en god ide at starte med børnene – det er jo dem, der i det lange løb, skal pleje vores klode. Så hvorfor ikke indpode dem bevidsthed om grønne løsninger fra barns ben?

Det er lige præcis, hvad amerikanske Thames & Kosmos gør. Selskabet har sendt et bæredygtigt miniaturehus på gaden, som børnene kan lege med. Huset kommer med solceller, vindmøller, og hvad der ellers hører sig til. En glimrende måde at gøre bæredygtighed sjovt på.

Der er også muligheder for en grønnere hverdag for voksne. RoofRay er en amerikansk hjemmeside, der udregner værdien af, at montere solceller på dit tag. Alt du skal gøre er at finde dit hus på Google Maps, markere taget på huset med koordinater, angive tagets hældningsprocent og så regner RoofRay ellers ud, hvor meget energi du vil kunne generere, hvis du opsætter solceller.

Ikea har antydet, at man inden længe vil sælge solcelleanlæg til private i kædens butikker, så med redskaber som RoofRay er der ingen grund til ikke at komme i gang. Og dog… RoofRay kan desværre kun anvendes på amerikanske og canadiske adresser – endnu. Men ideen er lige til at kopiere, så hvad venter Bauhaus, Silvan, Jem & Fix og andre potentielle forhandlere på?

RoofRay:


Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s