Lidt om QR-koder part 2: Om QR og gravsten

Vi fortsætter, hvor vi slap i går, nemlig i QR-kodernes forunderlige verden. Som man kan læse i indlægget Lidt om QR-koder part 1, så vil QR-koder inden så forfærdeligt mange år være at finde på produkter, hvor man ønsker mere information end produktet og emballagen umiddelbart giver.

I Japan er de ikke sene til at identificere den slags steder, og seneste QR-kode påhit kommer fra virksomheden Ishinokoe, der vist betyder noget i stil med ”stemmen i stenen”.
Ishinokoes ide er at forsyne gravesten med QR-koder, så de efterladte, når de besøger den afdødes grav, har nem adgang til video, fotos, information om familien og dens stamtræ og alkens anden information om den afdøde. De efterladte bestemmer så, om QR-koden skal være tilgængelig for alle, eller om den skal låses inden bag en lille dør, som kun udvalgte pårørende har nøglen til.

Det er spørgsmålet om danskerne flest er parat til, at se stå ved en grav, og sørge med øjnene fæstnede til en mobiltelefon. Men giv det lidt tid, for ideen er god.
Hvorfor ikke få relevant information og konkrete minder om den afdøde, frem for en due med en olivenkvist i næbbet og et abstrakt ”tak for alt”?

Reklamer

One response to “Lidt om QR-koder part 2: Om QR og gravsten

  1. Tanja Bang Udengaard

    Det er bare helt vildt spændende, hvor det fører hen og hvor udbredt brugen af koderne bliver. Hos Arla er vi begyndt de første spæde forsøg, men hvem ved om det i fremtiden bliver almindeligt at finde en kode på siden af mælkekartonen, der fx kunne fortælle hvilken gård, mælken kommer fra.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s