Lav et whiteboard og en 3D-skærm af din Nintendo Wii

Det er sjældent at producenterne af et produkt, har realiseret det fulde omfang af produktets potentiale, når det kommer på markedet. Men heldigvis for os almindeligt dødelige, findes der nørder derude, som kan se nye potentialer i produkter, som vi andre opfatter som “færdige”. Lidt på samme måde som Firefox og iPhone løbende forbedres af brugerne gennem små tilføjelsesprogrammer, forbedrer de produkter for os.

Den amerikanske ph.d.-studerende Johnny Chung Lee har taget Nintendo Wii under kærlig behandling, og lavet en af de mest spektakulære og anvendelige modifikationer af et produkt, jeg har set.

Alt man behøver, er en computer, en infrarød pen, en projektor og en Wiimote (joysticket til Nintendo Wii). Da Wiimoten indeholder en bluetoothforbindelse og et infrarødt kamera, kan man ved at bevæge en infrarød kilde foran Wiimoten positionere lyset på en flade. Kombinerer man det med et program, som Johnny Chung Lee har lagt til gratis download på sin hjemmeside, ja så har man et elektronisk whiteboard.
Det lyder alt sammen meget kompliceret, men ser man videoen, hvor Johnny Chung Lee demonstrerer, hvordan det virker, så er det ret ligetil og temmelig imponerende.

Amerikanske skoler er allerede begyndt at tage Wii-whiteboards til sig, da de er markant billigere at anskaffe end et klassisk whiteboard.
Johnny Chung Lee anslår, at Wiiboardet (som det passende kan døbes), kan laves for ca. 40 dollar, hvis man ikke har en Wiimote i forvejen vel at mærke. Johnny Chung Lee har også bygget en 3-D skærm med sin Wiimote, og den er også temmelig imponerende. Se både whiteboardet og 3-D skærmen demonstreret i denne video:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s