Modernistas sideløse hjemmeside

Modernista! er et Boston-baseret reklamebureau, der blandt andet har arbejdet for virksomheder som Avon, BusinessWeek og Hummer. Modernista lancerede i marts måned en ny hjemmeside, der for alvor har delt vandende. Nogle mener, at siden er mere form end indhold og en billig baggrund at få opmærksomhed på. Andre igen mener, at siden er en perfekt demonstration af, hvad web 2.0 er. Jeg bekender kulør, og slutter mig til den sidste gruppe.

Hvad er det så lige, der er så eksemplarisk web 2.0 ved modernista.com? Modernistas hjemmeside er så at sige sideløs. Søger man på modernista i Google, og trykker på linket til modernistas hjemmeside, kommer der et menupunkt op i venstre hjørne, der ligger ind over Googlesiden. Herfra kan man så se reklamefilm produceret af modernista på Youtube, se selskabets portofolie af reklamekampagner på Flickr, læse om selskabet på Wikipedia og læse nyheder om modernista i Google News.

Statementet er, at modernista ikke forskanser sig bag corporate walls, og derfra egenhændigt definerer, hvad modernista er. I stedet lever modernista ude blandt folk, på de samme hjemmesider som millioner af andre personer opererer fra. Modernista har ikke skabt sit brand, men lader dig og mig være medskaber. Man kan kommentere deres arbejder og rette i deres Wikipediaprofil. 

Mest radikalt er dog, at selskabet ikke selv kontrollerer nyhedsstrømmen, men henviser til Google News, der opsamler alle nyheder, der bliver skrevet om modernista, og viser dem. Modernista åbner sig op, og giver plads til både de positive og negative historier, der produceres om selskabet. På den måde bliver omtalen af modernista aldrig bedre end kvaliteten af deres arbejde

Nuvel, modernistas hjemmeside er en one trick pony, men for en virksomhed, der lever af at være i øjenhøjde med forbrugerne, er den et stærkt statement – så længe man er den første, der gør det. Og er der en bedre måde at vise kunderne på, at du forstår implikationerne af Web 2.0 end at forsvinde ind i det?

For den bedste oplevelse af siden, gå til Google og søg på modernista og tag den defra.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s