Robotstyret cykelparkering i Tokyo

I Tokyo er der forbandet mange cykler. Så mange at der i Tokyo alene er flere cyklister end i hele USA. Mange folk cykler til metroen, og tager så undergrundsbanen til arbejde. Det er godt, men det skaber ét problem: hvor skal man finde en parkeringsplads til cykling?

Ikke overraskende har japanerne fundet en løsning på problemet, og lige så lidt overraskende er det, at løsningen er teknologisk. For 18 dollar om måneden forsynes cyklen med en RFID-tag (Radio-frequency identification). Ved metrostationerne er der bygget gigantiske underjordiske cykelkældre. Man placerer så cyklen i en sliske, og så tager en robotarm cyklen, og sænker den ned på en ledig plads under jorden, hvor ingen mennesker har adgang. Så behøver man ikke engang låse cyklen. Når man kommer hjem fra arbejde kører man sit cykelidentifikationskort igennem en læser, og så leverer robotten cyklen til den retmæssige ejer. En fantastisk ide!

Se en demonstration her:

Reklamer

5 responses to “Robotstyret cykelparkering i Tokyo

  1. også genialt til drukture, hvem kender ikke (eller kan i hvert fald huske ;-)) t have stillet sin cykel et og elelr andet sted og så… Flere robotter i verden tak! Men færre robotforskere tak.

  2. Ja, det er genialt. Nogle gange tror jeg at jeg sparer tid, hvis jeg går til nørreport, da det tit tager lang tid, at gå rundt og finde en plads at parkere.

  3. Det er en meget enkel måde at fremme cyklisme på. Mon ikke der er nogen i den københavnske centraladministration, der bør tage et kig på denne løsning? København vil jo gerne brande sig som cyklismens by.

  4. Man har faktisk gjort det samme med biler i mange år derovre. Helt smalle højhuse klemt inde mellem andre højhuse er lavet til vertikale parkeringsrobotter. Du kører din bil ind i “elevatoren” forneden, som så lukker, griber om bilen og slider den ind i mørket og op.Når du så skal have din bil, smækker du bare din kvittering i maskinen, så hapser den bilen ned og ud til dig igen. Talk about plads-besparelse!

  5. Anders: De er så djævelsk dejlige de japanere. De har glimrende løsninger på simple problemer. Jeg SKAL SKAL SKAL til Tokyo.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s