Bycykler dokumenterer byer


Nogle initiativer virker bare, fordi de virker. Der er ikke nødvendigvis nogen pointe med dem, de redder ikke verden, gør os ikke lykkeligere – de virker bare. Sådan er det med et nyt initiativ fra Yahoo, der hedder Purple Pedals.

Purple Pedals giver os cyklernes blik på byen. Yahoo har installeret GPS’er og kameraer på bycykler på den amerikanske øst- og vestkyst, og teknologien vil snart blive installeret på cykler i Europa og Asien.

Kameraerne oplades ved hjælp af solceller, der er installeret på cyklerne. Når cyklen er i bevægelse tager kameraet et billede hvert minut, og billedet oploades så til en flickr-konto, der er tilknyttet hver cykel.

Billederne giver et ærligt billede af de byer cyklerne befinder sig i, og kan derfor være et godt redskab for arkitekter og byplanlæggere. Frem for at mennesker udvælger sights, der skal bekræfte en bestemt antagelse eller et bestemt projekt, så får man med Yahoo’s nye projekt en uintenderet formidling af en by, og dermed et nøgternt blik på potentialer, fejl og mangler.
Tegnestuer og stadsarkitekter må hellere følge med!Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s