Kombineret cykelstativ og cykelpumpe

For os, der er flasket op i lille Danmark, er der ikke noget nyt og spænende ved cykler, men rundt omkring i verden, er man for alvor ved at få øjnene op for cykler som transportmiddel. Stigende oliepriser og en ligeledes stigende bekymring for miljøet får folk til at tænke i alternative måde at transportere sig på, og her kommer cyklen så ind i billedet.

Flere cyklister betyder også mere innovation på cykelområdet. Nogle løsninger er højteknologiske, som RFID-cykelparkeringen, der blev omtalt forleden, mens andre er så forbandet enkle, at kan undre, at de ikke er opfundet noget før.

Til den sidste kategori hører nederlandske Heklucht, der har fået den utrolig simple og kærkomne ide at kombinere et cykelstativ med en cykelpumpe. Heklucht-pumpen blev oprindeligt designet til et byudviklingsprojekt i Ypenburg i Nederland, og intentionen var, udover at den skulle være god at pumpe cykler med og parkere dem ved, at stimulere til interaktion brugerne i mellem.

Om det så er lykkedes, skal jeg lade være usagt, men sikkert er det, at Hekluchts kombinerede cykelstativ og cykelpumpe er blevet en succes. Den vandt en nederlandsk designpris i 2006, og er i dag også installeret i Gent, Wien og Leeds.

Hekluchts produkt er design når det er bedst. Det handler om brugerne og ikke om designet, det har en stærkt funktionalitet og gør hverdagen lettere for dem der bruger Hekluchts cykelpumpestativ.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s