Verdens første 3D-browser er landet

Verdens første 3D-browser ligger nu til download. Browseren hedder ExitReality, og den forventes at tage internettet med storm. Glem alt om at klikke og taste dig vej mellem dine foretrukne websteder, i ExitReality’s virtual reality webbrowser kan du spadsere rundt mellem dem.

Du vælger selv din verden, og du vælger selv din avatar. Og som man kender det fra blandt andet Second Life, kan man interagere med andre surfere.
Du kan foretage søgninger på siden, og videohjemmesider som Youtube og Vimeo ser ud som biografer – altså lærreder i rummet.

ExitReality er ikke færdigudviklet endnu, så der er stadig nogle bugs, der skal ryddes af vejen. Men potentialerne i browseren er store.

ExitReality kan endnu kun køres fra Windows.

En grundig introduktion

En kort introduktion

Reklamer

5 responses to “Verdens første 3D-browser er landet

  1. Hmmm…. har vi ikke snart set nok meningsløse 3D “reality”-verdener? Især efter at SecondLife har vist sig at være en tandløs hyæne, kan jeg slet ikke se hvorfor verden skulle have brug for mere af den slags. Det er jo total 2003-agtigt…Og er det bare mig, eller minder det ikke uhyggelig meget om Kanal Københavns interaktive telefon-sexchat efter midnat?

  2. Desværre kan jeg ikke se Kanal København, men det lyder da som et fedt program…Og jo, der er noget 2003 og 3D verdener, men omvendt tror jeg, at når teknikken er tilpas udviklet, vil de inden for visse områder at nettet kunne løfte oplevelsen meget for brugerne. I e-butikker for eksempel. Det er da paradoksalt at man besøger en e-butik i en browser, og det eneste man ikke rigtig kan i en e-butik, er at browse. Det vil 3D universer kunne ændre ved. Problemet er nok, at man lægger det op som en kamp mellem den klassike browser og 3D-browseren. Det er ikke et enten eller, men et spørgsmål om at finde ud af, hvilke sider der egener sig til hvilken type browser. Eller hvad?

  3. Mærkelig lille dans han laver. Ja, nu føler jeg mig endnu mere gammel.

  4. Josefine: Du er da ikke spor gammel. En browser skal ikke få dig til at føle dig gammel.

  5. Ja, jeg synes klart der er en forskel mellem hvilke sider der egner sig til 3D-universer.Ligesom Flash i starten af dette årtusinde blev hyldet som det kedelige internets redning, men som senere viste sig at være en tung, overpyntet og overflødig teknik, har 3D på nettet jo også vist sig at være lidt en storm i et glas vand. Rent informations-designmæssigt er vi jo kommet så langt i dag, at vi efterhånden har lært, at jo mere man forenkler og koger ned til selve essensen af brugbarhed, jo bedre falder produktet i smag hos slutbrugerne. Tag f.eks. Facebook eller iPhonens interface. Helt basic, og smadderlet at bruge. Hvorimod Sonys mobilinterfaces er en pain, eller MySpace som efterhånden kun bruges af danskere som er i bands, medmindre de frivilligt lader sig indlægge til det kaos af et site, som Myspace efterhånden har udviklet/afviklet sig til.Og det samme gælder så for 3D. Hvorfor loade specielle plugins, browsere og bunkevis af grafik og maps for at vise en grim jukebox, som i virkeligheden bare indeholder sin 2D-fætter af en player? Hvorfor “browse” rundt i et virtuelt stormagasin og bruge energi på at spadsere hen til en reol og samle et produkt op for at se nærmere på det, når man med få klik kan se højtopløselige pics på en normal webshop eller eBay?Hele ideen om at disse (temmelig stygge og dårlig designede) 3D-verdener på nogen måde kan replikere den ægte oplevelse af et ægte indkøbscenter, synes jeg er så latterlig og meget old school futuristisk. Måske når virtual reality kan skydes direkte ind i hjernen, hvilket vi sikkert kan om 20 år.Men lige nu ser jeg det mere som unødvendig ornamentering og facade-fascination, end et egentligt værktøj til at højne brugeroplevelsen…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s