Sammenlign din løn med kollegernes

Når man søger nyt job, kan det være svært at finde troværdig information, om de arbejdspladser man har i kikkerten og lønforholdene på stedet. Heldigvis løser hjemmesiden Glassdoor det problem. På Glassdoor anmelder ansatte virksomheder, de er eller har været ansat i.

Man opretter en brugerprofil, og før man får adgang til andre brugeres beskrivelse af virksomheder, skal man bidrage med information om tidligere eller nuværende jobs. Man skriver om løn, ansættelsesforhold, arbejdsmiljø, kollegaer og anden relevant information. Eneste krav er, at man kun må opgive informationer om jobs og arbejdspladser, man har været på inden for de seneste tre år.

Brugerne bliver bedt om, at give en nøgtern vurdering af både fordele og ulemper ved jobbet og arbejdspladsen de beskriver – Glassdoor ville hurtigt miste sin relevans, hvis siden blev til en mudderkastningsportal, hvor brugerne hævner sig over for tidligere eller nuværende arbejdsgivere.

Når man har bidraget med egne informationer om tidligere jobs, er der fri adgang til 32.000 anmeldelser af mere end 7.000 virksomheder i mere end 80 lande verden over. Brugerne vurderer en virksomheds ledelse, moral, evne til at håndtere balancen mellem fritid og arbejde, arbejdsmiljø, kollegaer og respekt.
Løn, pensions- og bonusordninger offentliggøres også, så man kan undersøge, om man går for lud og koldt vand sammenlignet med kollegaerne.

Glassdoor håber at blive for ansættelsesforhold, hvad tripadvisor er for hoteller. For dem der ikke har bemærket det, er Glassdoor nok et eksempel på, at vi er gået ind i en tidsalder, hvor gennemsigtighed bliver leveret af privatpersoner, hvis ikke virksomhederne selv vil ud med informationerne. Transparens, ja tak!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s