Se en tag’et verden gennem din iPhone

Forbindelserne mellem den virkelige verden og cyberspace bliver stadig flere. En meget imponerende forbindelse er skabt af japanske Tonchidot, det har udviklet et interface til iPhonen.

Programmet, der hedder Sekai Camera (verdenskamera), fungerer ved, at man holder kameraet i iPhonen ud mod verden, og så har brugerne ellers tagget objekter og steder i verden.
På skærmen kommer der er en lille boks op med information om de taggede genstande og steder. Man kan klikke på boksen og får uddybende information i billede, video, lyd eller tekst.

Holder man kameraet op foran en liter mælk i supermarkedet, kan man får uanede mængder information om mælken. Information som både private, producenter og supermarkedet har leveret. Holder man kameraet op foran en restaurant, kan man hente menukort og anmeldelser af den lige på stedet. Ser det godt ud vælger man den til, ser det skidt ud, finder man et andet sted at spise. Den nye teknologi gør det også let at være turist. Man holder telefonen op foran det monument, det bjerg, den bygning, det kunstværk osv. man vil vide mere om, og så er informationerne ellers lige ved hånden.

Systemet er enkelt og hurtigt. Man skal ikke kobles op, man skal ikke søge, man skal bare holde kameraet op foran det, man vil vide noget om, og så er informationerne der ellers.

Teknologien er ikke i mål endnu, og der pt. meget lidt tagget materiale at fornøje sig med. Men videoen og teknologien giver et fint indblik i, hvordan vi også vil orientere os i verden om få år. Alt hvad der genstår er, at brugere som dig og mig, der igennem mange år har tagget digitale informationer på nettet, begynder at tagge virkeligheden.Via LabConfidential

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s