Videokonkurrence sætter fokus på hungersnød

The World Food Programme afholder for tiden en konkurrence, hvor man sætter fokus på hungersnød. Deltagerne i konkurrencen har indsendt videoer, der på forskellig vis retter fokus på problemet. Den video, som er blevet set flest gange, når konkurrencen udløber den 16. oktober, bliver udråbt som vinder.

Præmien til vinderen er endnu en opgave. Vinderen får nemlig finansieret et længere videoprojekt, hvor han eller hun skal dokumentere en af The World Food Programmes aktiviteter i Asien, Afrika eller Sydamerika.

De fem videoer, der er nået til finalen, er alle omkring et minut lange, og de angriber temaet fra forskellige vinkler. Nogle er dystre og alvorlige, andre mere lette i tonen.

Og hvis du tror, at det er en bekostelig affære, at løse hungersnødsproblemet, så tag til efterretning, at det i Jimena Gamios finalevideo oplyses, at det vil koste ca. 3 mia. dollar at løse det globale hungersnødsproblem. Penge det bør være overkommeligt at finde.
F.eks. har man i USA just afsat 700 mia. dollar til at lægge en dæmper på den globale finanskrise, og Femernforbindelsen mellem Danmark og Tyskland forventes at koste ca. 35 mia. kroner, hvilket svarer til 6,5 mia. dollar. Det er alt sammen et spørgsmål om prioritering.

Se de fem finalister i The World Food Programmes konkurrence her:


Reklamer

2 responses to “Videokonkurrence sætter fokus på hungersnød

  1. De er gode alle sammen. Dejligt at se brugergenereret video, der prøver at gøre en forskel. Mest viste video er een måde at afgøre det på. Men skulle det gøres viralt, så kunne kriteriet måske have være, mest spredte/videresendte/embeddede video. Godt indlæg. Tak.

  2. @ PotterJeg er helt enig i, at en count på Youtube er en lidt lukket måde at afgøre konkurrencen på. Spredning af budskabet havde været at foretrække.Det er altid morsomt at se, de her halvførkølede forsøg på viral markedsføring. Pudsigt at folk stadig famler sig frem på den måde. Men det ændrer ikke ved, at intentionerne er gode, og at det er rart at se brugergenererede videoer om alvorlige emner, og videoer, der som du skriver det, forsøger at gøre en forskel.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s