Nyt atlas giver nye perspektiver

Bogen Atlas of the Real World udkommer i denne uge, og det er fascinerende læsning. Atlasset inde holder 366 kort, der ikke gengiver verden baseret på areal, men på demografiske fakta.

Man kan f.eks. finde kort over sundhed, fattigdom, alkoholindtag, kernevåben og magtbalance. Hvilket land har størst fremmøde ved valg? Se kort 14. Hvor lever kvinder længere end mænd? Se kort 289. Og på kort 35 kan man se, hvilke nationer, der flittigst benytter sig af offentlig transport.

Kortet omkring alkoholindtag overrasker. Lille Danmark, der ellers er svær at få øje på på verdenskortet, vokser pludselig, og stik mod mine forventninger skrumper Rusland.

De tankevækkende kort suppleres med statistik og grafer, så man man kan få lidt fakta på den grafiske fremstilling. En ny og spændende måde at se verden på.

Kortet viser antallet af turister, der besøger et land minus antal turister, som rejser ud af det. Vesteuropa tiltrækker 46 procent af alle turister i verden

Her et kort over, hvor der drikkes mest alkohol i verden per indbygger.

Informationer fra 2002 ligger til grund for dette kort, hvor man kan se de otte lande, der menes at have kernefysiske våben.

Reklamer

2 responses to “Nyt atlas giver nye perspektiver

  1. Jeg tror Rusland skrumper pga det mest er mændene der drikker meget. I dk er der ligestilling.Ps tak for spændende læsning iøvrit

  2. Det er sikkert en ganske rigtig antagelse, jeg ikke havde tænkt over selv. Det er så et eksempel på, at ligestilling ikke altid er sundt ;-)Tak for komplimentet i øvrigt

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s