Fra bycykler til bybiler

Ja, ja og atter ja! I Ulm i Tyskland lancerede man for to dage siden konceptet Smart2go, der er bilernes pendant til bycyklen. Bag projektet står Daimler Chrysler, der har sendt 50 Smart Cars på gaden, som 1.000 udvalgte personer i testfasen har adgang til.

Ledige biler er parkerede i særlige parkeringsbåse, der er forbeholdt bybilerne. Vil man køre en bybil, holder man sit kørekort op foran bilen (tyske kørekort har en indbygget chip, der aflæses), og så låser bilen op. Man taster en kode ind, og så starter bilen, og så er det ellers bare at køre derudaf.

Det koster 0,19 € at køre i et minut, 9,90 € for en time og 49,90 € for en dag. Når man afleverer bilen, trækkes beløbet man har kørt for, fra ens konto, og man får tilsendt en elektronisk kvittering.

Smart Cars er miljøvenlige og lette at parkere, og derfor et ideelt køretøj til byen. Og for de mange af os, der ikke vil besværes med at eje eller leje en bil, er der ikke noget bedre, end at have nem og billig adgang til en, lige når man har brug for det. Bybiler til Danmark nu!

Reklamer

4 responses to “Fra bycykler til bybiler

  1. DET er fandme smart og godt tænkt.

  2. Ja, det er en brand god ide. Jeg krydser fingre, og satser på, at politikerne gør noget ved sagen.

  3. Det er skidesmart i en tid hvor man vil holde bilerne udenfor centrum af byen. Smart cars paa ethvert gadehjørne!

  4. Heeeyyy BJ . . . aner jeg en smule sarkasme i stemmen??? Fordelen her må være at de ikke forurener i nær den mængde som de “store” biler gør, og måske vil afholde mennesker der bor i byen fra at købe en bil . . og dermed færre biler i byen . .. bare en tanke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s