Den lyseblå avis

Gratis – ja tak! Reklamer – nej tak! Det er filosofien bag et nyt dansk website, hvor brugerne kan sælge og købe brugte varer. Her er ingen forstyrrende reklamer, det er gratis at oprette annoncer og der tages ikke kommission af salget.

Den nye side har valgt det ikke så lidt frække og mærkeligt bekendte navn Den Lyseblå Avis. Så må vi se hvor længe de får lov at hedde det, inden eBay og/eller Den Blå Avis blander sig.

Stifteren bag siden udtaler:

Drømmen er…en komplet database over alle produkter, brugte som nye, der ønskes solgt eller købt, og alle – også virksomheder og forretninger – kan benytte det gratis. Så skal du bruge en hest, et job, noget babytøj, eller måske sælge din pneumatiske obduktionskompressor så kig forbi.

Siden er noget skrabet, og der er endnu ikke mange produkter til salg. Men ideen er god og gimmicken flabet, så mon ikke vi skal forvente at høre mere til Den Lyseblå Avis i den nærmeste fremtid.

Reklamer

6 responses to “Den lyseblå avis

  1. Jonas Juhler Hansen

    Når man tænker på, hvor enkelt det er at opbygge en gratis køb/salg tjeneste, er det utroligt, at ingen har væltet dba.dk af pinden med deres forældede forretningsmodel med låste kontaktoplysninger.Derfor er dlba.dk er super initiativ, men mangler måske lidt ekstra for rigtigt at være en konkurrent – altså udover flere annoncer.Hvorfor ikke gøre mere brug af de nye medier fx rss-feeds på alt, userratings, kommentarspor, lifestream-integration – the works!Det vil være en skarp positionering, sikre masser af omtale og være langt mere ‘ungt’ i forhold til de nuværende tjenester.

  2. Jeg er helt enig i, at siden langt fra er i mål. Pt. er siden ikke meget mere end en god ide. Men det er jo en skam at lade den strande ved det. Og som du siger, så er det besynderligt, at der ikke er folk, der har fået ideen før. Det kræver nemlig ikke meget at sætte siden op.Om som du foreslår, så kan siden let forbedres med aktiv brug af RSS på kategori- og helst også produktniveau. Og hvis de virkelig vil ind i kampen, så vil det også være fint, hvis man giver muligheder for opload af videopræsentationer, af de produkter, der er til salg. Og hvorfor ikke udvide siden med en byttedel. Jeg tror der er mange forbrugere, som i forvejen har nok, og som derfor ikke ønsker at købe nye sager. Man kan såmænd bare bytte en bog mod en bog eller forære sin gamle cykel væk. Som du skriver, så ville det ikke være svært at lave en side, der er mere ung. De danske webshops har ikke just været dygtige til at bruge den slags teknologier.Barnes & Nobels webshop er eksemplarisk ud i den disciplin, og den blev kåret til årets butik i USA (ikke bare e-butik), og er bestemt et studie værd.

  3. Søren Sprogø

    Helt enig, det er overraskende at der ikke er større konkurrence på dette marked.Men jeg har lidt svært ved at se DLBA overleve i længden. Jeg kan ikke lige gennemskue, hvordan de tjener penge, og uden bare en smule indtægt har sådanne ellers gode tiltag en tendens til at dø.Men jeg vil da være vild med at være forkert på den 🙂

  4. Jeg ved heller ikke, hvordan de har tænkt sig at overleve i længden. Siden må kræve administration og annoncerne skal gennemtjekkes. Og så er der en del SEO, der skal foretages, hvis de for alvor vil tage konkurrencen op.Men jeg ønsker dem al mulig held og lykke med foretagenet, og håber siden bliver udviklet kraftigt. Ideen er der nemlig ikke noget at udsætte noget på.

  5. Hvis brugerene er der, så vil sitet også fortsætte, når først de nødvendige features er lavet og der er kommet brugere nok, kræver det et minimum af vedligeholdelse.Hvis det på den anden side bliver meget brugt, og det foretrukkende sted til køb/salg/bytte…/jobs på nettet skal der nok også være interesse for at være med til at udbygge det.Med venlig hilsenCasper Steinhauer

  6. Hej Casper,Jeg tror også, at I nok skal få en god loyal kundeskare, hvis I fortsat udvikler siden, og mon ikke I får en god del publicity takket være Word of Mouth?En donationsknap er nok en god ide, eller måske lave en løsning, hvor man kan afslutte et køb med at en donation til dlba. Det er sikkert et godt tidspunkt at ramme forbrugerne på, da de der er glade for et køb de har gjort, og glade for, at det er foregået på en reklamefri og gratis side. Den slags mikrotransaktionsøkonomi er der gode penge i – bare spørg EA Games!Må jeg være så fræk at spørge, om du har hørt fra Storebror aka Den Blå Avis? Man kunne godt forestille sig, at de har et eller andet at skulle have sagt omkring jeres navn?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s