Fremtidens landbrug er en skyskraber i bymidten

Will Allen er leder af Growing Power, der er en organisation baseret i Milwaukee, Wisconsin. Growing Powers mission er at gøre det enklere for folk i byerne at købe og dyrke sunde fødevarer. Growing Power underviser i, hvordan man i byen dyrker råvarer, hvordan man skaber en sund jordbund og hvordan man genererer grøn energi.

Ifølge Allen vil en stor procentdel af de næste generationers landmænd vokse op i byen og dyrke deres råvarer her. Det vil højne kvaliteten fødevarer, der er tilgængelige i byen, og dermed reducere forekomsten af food deserts (områder med begrænset adgang til sunde råvarer og sunde færdige måltider).
Det betyder også, at byboere skal have forstå værdien af landbrug, da man i fremtiden skal afsætte attraktive centrale eller bynære arealer til landbrug.
Allen vandt for nylig MacArthur genius grant for hans banebrydende by-produktionsmetoder. Se et interview med Will Allen her:

I fremtiden kan det blive nødvendigt med landbrug i byen. FN anslår, at befolkningstallet i 2050 er på 9,2 mia. mennesker, hvilket betyder mindre jord til at dyrke afgrøder på. Da det er vanskeligt at bekæmpe befolkningstilvæksten, må man tænke i alternative måder at drive landbrug på, og alternativet kan meget vel blive vertical farming, hvor bondegården og markerne flytter ind i skyskrabere.

Vertical farms er ret beset ikke andet end gigantiske væksthuse, der optager mindre areal end et klassik væksthus. Klimaet er konstant og det kan kontrolleres, så man kan dyrke en masse forskellige afgrøder i de vertikale væksthuse.

En miljømæssig fordel ved vertical farms er, at man reducerer miljøbelastningen, der er forbundet med transport. Centralt beliggende væksthuse betyder, at der ikke er langt fra produktionsfaciliteterne til butikkerne, og dermed spares der adskillige transportkilometer. Måske det endda bliver populært med familieudflugter til farmene, hvor man plukker og høster sine egne frugter og grøntsager?

I Las Vegas (af alle steder) er man klar, og her står det den første vertikale farm efter planen klar i år 2010. Farmen er 30 etager høj, der skal dyrkes over 100 forskellige afgrøder, og man forventer at farmen kan brødføde ca. 72.000 mennesker. Her nogle bud på urban farming-projektor:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s