3D indhold i 2D magasiner og bøger

Bøger, aviser og magasiner bliver for alvor vækket til live de kommende år. Der vil stadig være tekst og billeder, men billederne bliver levende. Det har der allerede været flere eksempler på her på bloggen. ArsEdition har udgivet bogen Aliens & Ufos, hvor man kan se billederne i bogen i 3-D. Teknologien er leveret af Metaio, der er arbejder med Augmented Reality.

Når man køber bogen, følger der et stykke software med. Når det er downloadet, sætter man sig til rette foran sin Windows-baserede PC, og holder bogen op foran et webkamera. På skærmen vises billederne, der i bogen er 2-D, så i 3-D. Softwaren er billedbehandlingssoftware, der genkender billederne i bogen, og så real time genererer 3-D modeller af dem. Bevæger man bogen foran kameraet, tilpasses billedet på skærmen magasinets position i forhold til webkameraet.

Metaios teknologi vil ikke komme bogelskere til gode det første lange stykke tid. Aliens & Ufos er den eneste bog, de bidrager til i længere tid. Metaios regner med at bruge yderligere fem år på at udvikle teknologien, før den for alvor er parat til markedet. Metaio regner med, at det først og fremmest er inden for designverdenen, at man vil tage teknologien til sig som et præsentationsværktøj.

Anlægger man en endnu længere tidshorisont, så skal teknologien kunne genkende produkter i blade og magasiner, som det ikke er præprogrammeret til at kende. Det vil sige, at man kan holde et hvilket som helst magasin eller bog op foran kameraet og få vist 3-D modeller af billederne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s