Småt, men godt

Hvorfor se et timelangt tv-program, når man kan få essensen præsenteret på få minutter? Hvorfor spise sig mæt i en stor ret, når man kan prøve en masse små? Og hvorfor eje en bil, når man kan låne en, når man har brug for den?

En bølge af småt, men godt skyller ind over os. Lad os se nærmere på nogle eksempler:

Vi elsker alle at få brev, af den gode gammeldags slags. Det er rart at vide, at der er en anden, der tænker på en, og rart at vedkommende vil dele lidt ud af sit liv. Det gode ved et brev er selvfølgelig indholdet, men det er også selve tanken, der ligger bag brevet.

Det ved kvinden bag amerikanske World’s Smallest Postal Service. Hun laver nemlig det, der sandsynligvis er verdens mindste breve. Sådan fungerer det:

Kunder mailer navn og adresse på modtageren af brevet samt brevets ordlyd til World’s Smallest Postal Service. Brevet må ikke være længere end seks sætninger langt. Så går den fingersnilde kvinde bag World’s Smallest Postal Service ellers i gang med at skrive brevet. Når det er færdigt, foldes det sammen til en konvolut, og forsegles med et lakssegl. Det færdige brev måler 3,81 X 2,54 cm – det er da nuller!
Det personlige ligger ikke så meget i indholdet som i tanken bag brevet og i, at man har udvalgt et så særligt håndlavet produkt til modtageren.
Det koster 8 dollar, at få fremstillet et miniaturebrev.

Minnies i Chicago sætter også en ære i små løsninger. Minnies er en klassisk amerikansk burgerbar, hvor alt serveres i miniatureudgave. En bacon/cheeseburger på størrelse med en femkrone, små pomfritter, små cola- og ølflasker, små sandwich, små ketchupflasker, små drinks og små desserter. Så er der mulighed for at smage lidt af det hele, i stedet for at skulle spise sig mæt i en ret.

Der også er gået miniature i meget medieforbrug? (Desværre) afløser MP3’er og personlige playlister fuldlængdealbummet, og Youtube, Vimeo og Current TV er gode eksempler på den snackkultur, der præger samtiden. Et andet eksempel er MetroExpress og Urban, der med held kaprer læsere fra den klassiske og tidskrævende avis. Og hvem er ikke blevet hjernevasket af DR Update og TV2-news? Og behøver jeg nævne Twitter og Jaiku?

Så lektion må vel være, at hvis man vil tjene store penge, må man tilbyde et produkt, der er meget mindre af – på den gode måde naturligvis. Kender du til gode eksempler på mini, så del endelig ud af dem i kommentarfeltet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s