Skriv e-mails med dine tanker


Vi vidste godt, at det ville komme. Ikke desto mindre er det dybt fascinerende at se det in action. Amerikanske forskere har udviklet et system, hvor man kan skrive e-mails alene ved tankens kraft. Systemet kaldes BCI eller Brain Computer Interface.

Man får fastspændt en hjelm på hovedet, og elektroder identificerer så de bogstaver man tænker på. På den måde kan man sammenstykke en tekst, som enten kan sendes videre som e-mail eller tekstdokument eller læses op af computeren.

I indslaget nedenfor ses en syg mand, der har tankens kraft i behold, men hvis krop ikke tillader ham at tale. BCI lader ham dog kommunikere med omverdenen, og beholde sit job på universitetet i Pennsylvania. Manden kan ved hjælp af BCI ”skrive” et bogstav hver 20 sekund.

Systemet er et glimrende indblik i, hvordan teknologi i fremtiden lader lammede personer kommunikere på lige fod med raske mennesker. Man må formode, at systemet med tiden bliver hurtigere at betjene, og at det reagerer hurtigere, og at den forsinkelse, der i dag er i det, reduceres eller elimineres fuldstændigt.


Reklamer

2 responses to “Skriv e-mails med dine tanker

  1. WOW, jeg har svært at tro at det er rigtig. Lever vi i en ding-ding verden? Eller hvad hedder den avis i Danmark, som fandtes da jeg var lille i Sverige, der fortalte om krokodiller i kloakkerne, aliens og andre spændende viden(som jeg helt klart troede på, og blev skuffet over ikke var rigtig).Wow, siger jeg igen.

  2. Jamen, en skør skør verden. Dit og Dat er dog ramme alvor, og eksempler på, hvordan nye teknologier løser konkrete problemer. Det er måske ikke så skørt alligevel. Det kan være svært at forstå, hvad teknologien kan, men outputtet er der ikke noget at sige noget til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s