Nintendo DS bliver e-bog den 26. december

Forældre er sjældent begejstrede over børnenes forbrug af computere og konsoller – det til trods for at undersøgelser viser, at folk der spillere computere har et mere aktivt socialt liv og en højere indkomst, end folk der ikke spiller.

Nu får skeptiske forældre endnu en grund til at omfavne børnenes teknologi. Nintendo har nemlig offentliggjort en samarbejdsaftale med forlaget Harper Collins – en aftale der forvandler Nintendo DS til en e-bog.

Fra den 26. december kan indehavere af en Nintendo DS nemlig downloade mere end 100 bøger fra Amazon til Nintendoen, og udvalget omfatter blandt andet værker af Shakespeare, Jane Austen og Mark Twain.

Der følger også en række handy features med, når man anvender DS’en til litterære formål. Via DS’ens indbyggede wifi kan søge efter bøger på baggrund af ens humør, man kan sætte bookmarks og kommentarer i teksten og oprette lister over de bøger man har læst og anmelde dem.

Ideen om at konvertere en bærbar spil-enhed om til en e-bog er glimrende. Men da det primært er unge personer, der spiller Nintendo DS, må man stille spørgsmål ved om forfattere som Shakespeare, Jane Austen og Mark Twain er de rette til Nintendoen. Harry Potter ville nok have fungeret bedre.

Et andet problem med Nintendo DS som e-bog er skærmens størrelse, den er nemlig bare 62mm x 46mm, hvilket er i underkanten, når man skal læse længere tekstpassager.

E-bøger går en stor fremtid i møde, og Amazons Kindle er et bevis herpå. Det er i sig selv ikke ophidsende, at kunne læse en bog elektronisk – det er praktisk. Interessant bliver det, når der skrives litteratur, der tager afsæt i formatets potentialer.

Tænk for eksempel, hvis der på den ene skærm på DS’en var tekst og på den anden film, der matchede teksten. Så ville det ikke bare være litteratur på en ny måde, men i stedet en ny litteratur. Det skal såmænd nok komme. Indtil det sker, er Nintendos seneste tiltag stadig værd at bifalde.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s