Biograf viser film fra Youtube på det store lærred

Med fremkosten af hjemmesider som Vimeo, Youtube osv. er filmproduktion blevet en kunstart som masserne prøver kræfter med, og det kommer der nogle virkelig flotte film ud af. Visningen af filmene foregår typisk inden for rammerne af internettet, men en gruppe hollændere arbejder på, at yde de flotteste brugerskabte film større retfærdighed ved at vise dem på et stort lærred.

Upload Cinema er en filmklub, hvor man viser de bedste film fra internettet i biografen De Uitkijk i Amsterdam. Den første mandag i hver måned vises web-film i biografen, og filmene er kurateret ud fra bestemte temaer. Ved den første visning af internetfilm i oktober var temaet Homemade Remakes, og siden er der blevet vist film under kategorierne The Perfect Speech, Video Gastronomique og The Best Web Videos of 2008, som er temaet i januar.

Filmene, der bliver vist i Upload Cinema, er valgt ved, at medlemmerne indsender links til de bedste film de kender. Medlemskab i Upload Cinema er forbeholdt personer, der er inviterede til at være medlem eller folk som har indsendt film, der blev accepteret til screening.
Upload Cinema er sponsoreret af Amsterdam reklamebureau Draftfcb.

Der er allerede adskillige eksempler på, hvordan produkter fra internettet gøres tilgængelige og salgbare i den virkelige verden. Kjoler fra Sims 2 kunne købes i H&M, JVC-videokameraer, der kan uploade film direkte til Youtube etc., et tysk wikipedia-leksiokon etc. Mere om det fænomenet Off=On her.

Her et eksemepel på en udvalgt film:

Via Springwise

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s