Google har lanceret semantisk søgning

Web 2.0 er soooo 2007, så lad os rette blikket fremad mod det semantiske web eller web 3.0 som nogle ynder at kalde det.
Web 3.0 ændrer søgemulighederne på nettet markant. I dag er resultatet af søgninger henvisninger til hjemmesider, der måske, men kun måske rummer svaret på det du søger.
I web 3.0-tidsalderen skriver du dit spørgsmål i søgefeltet, og så dukker svaret op som resultat. Det vil sige, at man f.eks. kan lave en søgning på hvor mange offentligt ansatte, der fik rygskader i Faxe Kommune i 2004, og vupti, så dukker svaret op.

Den virkelighed ligger nogle år ude i fremtiden, men Google har i det små åbnet op for semantisk søgning. Man kan søge på simple spørgsmål, og svaret på spørgsmålet placeres oven over de almindelige søgeresultater.

Det semantiske web vil øge gennemsigtigheden, og spare adskillige millioner af mennesker kostbar tid i researchfaser – tid, der kan anvendes bedre i andre dele af de opgaver, man arbejder på.

Klik på billederne for at se store eksempler på resultatet i en semantsik søgning:Reklamer

2 responses to “Google har lanceret semantisk søgning

  1. Ja – Hvis udviklingen fortsætter skal alle SEO eksperter nok igang med at tænke sig godt om (og måske overveje jobskifte)

  2. Det må man formode, ja. Jeg tror dog, at mange analysebureauer og konsulenter, der blandt andet lever af at grave godt gemte svar frem står i første række. Det bliver bestemt nye og nemmere tider med semantisk web. Jeg glæder mig, omend det ligger nogle år ude i fremtiden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s