Dipity – visualisering af din fortid

I en digital tidsalder efterlader man aftryk på nettet. Man kommenterer på blogs, skriver indlæg, oploader billeder, hører musik, oploader film osv. Alt i alt spreder man sine aktiviteter og sin tid ud på adskillige foras. Det gør det svært at danne sig et overblik over ens aktivteter, og det gør det svært at følge med i vennernes. Men det gør Dipity noget ved.

Dipity er et redskab, hvor man kan samle al sin netaktivitet i feeds, og få dem præsenteret grafisk. Aktiviteter plottes ind på en tidslinje, så det er let at se, hvad man gjorde hvornår.

Man opretter en konto, og forsyner Dipity med sine data fra Twitter, Last.fm, blogger, Youtube osv. Når man er aktiv på et af de fora man har opgivet, samler Dipity informationen op, og lægger den ind på tidslinjen. På den måde får man en art online dagbog over, hvad man har foretaget sig. En meget simpel måde at visualisere data på.
Her er mine seneste aktiviteter:

Dipity kan også bruges til at danne sig overblik over kronologien i langstrakte sager. Om det er udviklingen i VM i fodbold, Wal-Marts aktiekurs, finanskrisen eller noget helt fjerde, så er Dipity et godt redskab, som online nyhedssider med fordel kunne tage til sig. Et eksempel på det, er Dipitys tidslinje over den seneste konflikt i Israel:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s