Få en Master’s Degree i sociale medier

Folk flest har for alvor omfavnet sociale networking-sider. Birmingham City University har taget konsekvensen af udvikling, og tilbyder nu en et-årig master’s degree i sociale medier, hvor de studerende skal gå i kødet på sider som Facebook, Twitter, last.fm og Dipity.

De studerende vil blive undervist i fordele og ulemper ved sociale netværkssider, om deres potentialer i public relations-øjemed og kommunikation som et marketingredskab. De studerende kommer også til at lære, hvordan man starter, vedligeholder og udvikler en blog, og hvordan man udgiver podcasts.

Selvom det er fint at forstå og beherske sociale medier, virker det som et lidt fattigt emne at etablere en uddannelse på baggrund af. Jon Hickman, der er initiativtager til kurset, siger dog, at han har fået positiv respons på uddannelsen.
Fra andre sider anklages kurset for at være alt for basalt, og blot undervise i emner, redskaber og konsekvenser af sociale netværkssider, som i forvejen er velkendte for folk, der benytter sig af siderne.
Som en studerende siger til The Telegraph:

In fact most people know all this stuff already. I think it’s a complete waste of university resources.

Det kan der nok være noget om. De fleste sociale værktøjer er forbavsende nemme at gå til, og støder man ind i problemer, er der rigeligt med hjælpsomme sjæle og tutorials på nettet, hvor man kan søge hjælp.
Til uddannelsens fordel kan man sige, at om ikke andet, er den et godt legitimeringsredskab til at bruge endnu mere tid på at pleje sine profiler på diverse netværks, uden mor, far og vennerne skal se skævt til en af den grund.

Debatten skal nok fortsætte, og kurset skal såmænd nok også blive fuldtegnet. På afstand af debatten er det blot interessant at konstatere, at sociale netværkssider har fået så stor indflydelse, at de er blevet en masters degree værdig. Uanset om de studerende så faktisk lærer noget eller ej…

Vil man danne sig et overblik over de sociale netværkssider, så kan man klikke på billedet her:

Reklamer

One response to “Få en Master’s Degree i sociale medier

  1. Der kan faktisk være ganske meget kød på at studere sociale medier, hvis man har værktøjerne til at lave analyser af brugen og af de sociale mediers opbygning. Den akademiske vinkel på disse medier kan være meget oplysende. Når det gælder universitetskurser må man gå ud fra at der er et ganske godt abstraktionsniveau og at vinklen på hvordan de sociale medier studeres er generel og forskningsværdig.Viden om sociale medier bør være en eftertragtet ting i disse tider – især hvis den rækker ud over de generelle brugsscenarier til en generel analytisk viden.Når det så er sagt, så er det jo svært at vurdere den konkrete uddannelse – den er jo kun på 1 år…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s