Hacking = Innovation

Første herre på scenen i dag var den amerikanske hacker Pablos. Pablos er ikke interesseret i hacking ud fra et sikkerhedsperspektiv, men arbejder med hacking ud fra et innovationsperspektiv. Han bryder ting ned, for at arbejde med, hvad de kan blive til, hvis man sætter dem sammen på ny.

Pablos arbejder for tiden på et projekt, hvor man forsøger at udrydde malariamyggen via nedskydning. Det kan lyder lidt som at skyde gråspurve med kanoner – eller myg med laser, og det er lige hvad det er.
Myggene lokkes ind på et dertil indrettet område, og der skydes de ned.

For Pablos er hackere vigtige er flere årsager. For det første bliver flere og flere produkter forsynet med computere – blandt andet betegnede han nye biler som en computer med hjul. Det betyder, at biler pludselig er sårbare for hackerangreb.
Dermed skal man lære af historien, når man bygger nye produkter. Og med ubiquitous computing er det alt om lære af computer og hackerhistorien. Her er der mange års erfaring med hacking, som andre producenter kan lære af.

Et andet eksempel er tv på hoteller. Her kører tv’et på netværk, og derfor kan de hackes, så man kan følge med i andre gæsters færden på nettet eller tv’et. Mange steder er der internet bygget ind i tv’et, og derfor er det sårbart. Særligt fordi, der er ikke er taget de nødvendige sikkerhedshensyn. Pablos viste billeder af andre gæsters netbesøg, han havde skaffet sig adgang til. Det var alt fra uskyldige besøg på nyhedssider til sårbare oplysninger, f.eks. folk der var logget ind på deres netbank.

En anden tankevækkende demonstration vedrørte også penge. For nylig fik vi nye dankort, der skulle være sikre. Den slags udsagn er det en hackers opgave at udfordre – så det gjorde Pablos.
Han skrev et simpelt program og købte en rfid-læser på e-bay for 8 doallar. Det var alt Pablo skulle bruge for at trække navn, udløbsdato, kortnummer og sikkerhedskode ud af folks betalingskort. Så meget for sikkerhed….

Pablos pointe var, at hackeres mindset er fundamental for innovation. Deres mindset er nemlig, at meget mere er muligt, end man forestiller sig, og at de sikkerhedsnet man har bygget op under sig ikke nødvendigvis er sikre.


Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s