Nyt fra Next: Rør ved dit bord og rør ved din globus

Touch screens er sagen her på Next no. 6, og vi skal nu se nærmere på et par stykker af dem.

Microsoft Surface – min iPhone er større end din
It får stadig flere sociale kvaliteter, og hele web 2.0-bølgen er et eksempel på det. Men der er stadig et fundamentalt problem, vi stadig står over for: de fleste teknologier er single person devices. Jeg sidder bag min skærm og orienterer mig vertikalt.
Jeg kan vise andre, hvad jeg arbejder på, men flere personer kan ikke være aktive på samme skærm på samme tid. Derfor er der noget antisocialt over teknologien i dag, da den deler brugerne op i dem der er aktive, og dem der tilskuere.

Det antisociale aspekt har man sat sig for at eliminere hos Microsoft, og løsningen er Microsoft Surface. Surface har to nye tilføjelser til it: Den er horisontal og den er social.

Microsoft Surface ligner en iPhone på størrelse med et lille sofabord, og den ligner da også et ofabord. Den betjenes via en trykfølsom skærm, og den kan håndtere 52 tryk på engang. Det giver plads til at fem par hænder plus to fingre kan betjene skærmen på samme tid – og vupti, sådan blev vores computer derhjemme social.

Man kan spille spil på den fem ad gangen, høre sin musik, hvor man drag-drop-’er numre fra biblioteket over til playeren. Og 52 fingre kan som sagt være med.

Surface kan genkende devices, så hvis ejeren f.eks. ligger sin mobiltelefon på Surface, henter Surface selv nye billeder, og viser dem på skærmen.

I første omgang vil vi nok se Surface i detailhandel, på museer, i virksomheder osv. Men med tiden bliver teknologien så billig, at man fremover serverer kaffe og kage på multimediestationen derhjemme.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s