NFC-teknologien er qr-kodernes afløser. Se video

Tidligere har der på Dit og Dat været artikler om qr-koder, altså de koder, der linker et produkt til en hjemmeside, man kan se på sin mobiltelefon. (Lidt om QR-koder part 1, Lidt om QR-koder part 2, Gør din hjemmesides tilgængelig på mobiltelefoner på to minutter)

Qr-koderne står foran det store gennembrud, og de dukker op flere og flere steder. Som her plakaten til filmen The Happening.

Ser vi lidt dybere i krystalkuglen – eller lidt længere ud i fremtiden – så vil NFC-teknologien (Near Field Communication) erstatte qr-koderne.

Fordelen ved den er, at det indhold, der skal hentes til telefonen, ikke ligger på nettet, men i en lille chip på det enkelte produkt. Det gør overførslen hurtigere.
En anden fordel er, at man ikke skal på nettet og hente en NFC-læser til at læse indholdet, hvilket man skal for at læse qr-koder. NFC-læseren vil være standartudstyr i fremtidens mobiltelefon – noget den allerede er i Japan.

Lidt forenklet sagt så er NFC en slags højoktanudgave af bluetooth, hvor der overføres information fra en lille chip i genstand til en mobiltelefon – og overførslen går stærkt.
Med NFC bliver produkter levende. Når du ser en reklame for et par bukser i et blad, kan man hente en video fra catwalken, og sidder på fodboldstadion og venter på, at kampen skal gå i gang, så kan man passende slå tiden ihjel med at se highlights fra sidste kamp, der som service er lagt ind i billetten. En herlig gang augmented reality-underholdning.

Her en imponerende video, hvor man kan se NFC-teknologien in action:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s