CloneCloud: Lad computeren gøre arbejdet for din mobiltelefon

Efter introduktionen af smartphones som Apples iPhone, er der rykket ved forståelsen af, hvad en mobiltelefon er. En mobiltelefon er ikke længere bare en telefon, den er en minicomputer, hvor et af de redskaber den indeholder, er en telefon.

Det betyder, at forbrugerne forventer at kunne udføre handlinger på smartphones, der er temmelig processorkrævende. Men processorkraften på smartphones er begrænset, så det betyder det er en god del ventetid samt reduceret batterilevetid.

Det er her CloneCloud kommer ind i billedet. CloneCloud er en klon af ens smartphone, der ligger på nettet – altså cloud computing. Skal man have udført processorkrævende opgaver, kan man sende dem til klonen på nettet, og så bliver opgaven der udført af maskiner med flere muskler.

På den måde leverer computeren det hårde arbejde, mens man på telefonen kun opbevarer og benytter resultaterne af arbejdet. Resultatet er opgaver, der bliver hurtigere udført samt forlænget batterilevetid.

Byung-Gon Chun og Petros Maniatis, der står bag CloneCloud, har lavet et forsøg, hvor man lod en telefon udføre ansigtsgenkendelse. Den proces tog 100 sekunder. På en computer tog processen i underkanten af et sekund.
Det betyder ikke, at man sparer 99 sekunder, for informationerne der skal bearbejdes, skal lige sendes frem og tilbage mellem telefonen og computeren.

CloneCloud er for tiden en prototype, der kører på Googles Android-telefon. Men mon ikke en lignende løsning finder vej til andre smartphones. En løsning, der vil være relevant, indtil den dag smartphones kan klare arbejdet selv.

For de mere nørdede kan man læse mere om specifikationerne her

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s